gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka z farszem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka z farszem pieczarkowym ....

Jajka z farszem pieczarkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z farszem pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem pieczarkowym
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i mielimy na drobno w rozdrabniaczu. Cebulę i pieczarki podsmażamy na tłuszczu (margarynie) do czasu, aż odparują wodę i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Następnie przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka, które przekładamy do miski. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy podsmażone pieczarki oraz drobno posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy. Farszem napełniamy białka i układamy na talerzu wyłożonym sałatą. Paprykę kroimy w drobną kostkę i układamy na jajkach. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Jajka z farszem pieczarkowym
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Jajka z farszem pieczarkowym
Cebulę i pieczarki podsmażamy na tłuszczu (margarynie) do czasu, aż odparują wodę i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Jajka z farszem pieczarkowym
Farszem napełniamy białka i układamy na talerzu wyłożonym sałatą.

Tagi:

jajko jajka