alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Jajka z farszem z bobu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Jajka z farszem z bobu, do zrobienia łatwe i smaczne.

Jajka z farszem z bobu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka z farszem z bobu

 

  • 3 szt jajka
  • 150 g bób świeży
  • mała cebula
  • 1- 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz ziołowy do smaku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z bobu
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, odłożyć do wystudzenia i obrać z skorupki uważając żeby nie uszkodzić białka. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie około 10-15 min, odcedzić i przelać zimną wodą. Obrać z łusek. Jajka przekroić na wzdłuż na połówki, wybrać żółtko. Do żółtek dodać obrany bób i pokrojoną w kostkę i zeszkloną na niewielkiej ilości oleju, majonez. Za pomocą blendera zmiksować doda i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić białka jajek. Przed podanie posypać posiekanym koperkiem.
Jajka z farszem z bobu
żółtka cebulę i ugotowany bób zmiksowac w blenderze

Tagi:

jajko jajka bób