katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z gotowaną szynką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne jajka z farszem ze szynki i z odrobiną smacznie szczypiącego chrzanu. Smakują w święta i podczas innych uroczystości.

Jajka z gotowaną szynką

Składniki:

Jajka z gotowaną szynką

 

  • szynka gotowana 3 plastry
  • jajka 4 szt
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • majonez 2 łyżki
  • chrzan
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z gotowaną szynką
Plastry szynki kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Z każdej połówki jajka wyjmujemy żółtko. Żółtka rozkruszamy widelcem albo drobno kroimy nożem.

Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Szynkę, żółtka i natkę mieszamy i łączymy majonezem.

Doprawiamy do smaku. Na dno każdej połówki jajka kładziemy troszkę chrzanu i napełniamy je przygotowanym farszem.