xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Jajka z łososiowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotowane jajka z nadzieniem łososiowym, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Idealne na przystawkę czy dodatek do kolacji.

Jajka z łososiowym nadzieniem

Składniki:

Jajka z łososiowym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Jajka z łososiowym nadzieniem
Jajka ugotować na twardo (5 minut). Jeżeli będą nie do końca "na twardo" nie szkodzi. Następnie wyjmujemy żółtko i rozgniatamy widelcem. Następnie kroimy łososia na małe kosteczki i również rozgniatamy widelcem. Łososia dodajemy do żółtek, solimy, dodajemy pieprzu i posiekany szczypiorek (parę "patyczków"). Na sam koniec dodajemy dwie małe łyżki majonezu w zależności ile jest nadzienia aby nie było zbyt mokre. Gotowy farsz dodajemy do białek, w miejsce wyciągniętych żółtek.

Tagi:

jajko jajka