zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2313]

Jajka z musem jajeczno łososiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś mam coś śniadaniowego lub kolacyjnego. A co to jest ? A są to jajka faszerowane musem łososiowym.

Jajka z musem jajeczno łososiowym

Składniki:

Jajka z musem jajeczno łososiowym

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej rukoli
  • 1 puszka łososia w oleju ( 150 g )
  • 2 łyżki sałatkowego majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z musem jajeczno łososiowym
Ugotowane jajka obrać, opłukać i przeciąć wzdłuż na połówki. Za pomocą łyżeczki wyjąć delikatnie żółtka z białek i wrzucić je do miseczki.

Do żółtek wsypać posiekaną rukole i natkę. Łososia odsączyć na sitku z oleju i dodać do żółtek. Potem dodać majonez i przyprawy i dokładnie rozetrzeć składniki łącząc je ze sobą.

Tak przygotowanym musem napełnić białka i układać na talerzu.

Podawać z pieczywem.