superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Jajka z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie banalnie proste w przygotowaniu i obłędnie smaczne. Parmezan można zastąpić serem grana padano .

Jajka z parmezanem

Składniki:

Jajka z parmezanem

 

  • Jajka kurze 6 szt
  • 100 g parmezanu
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka z parmezanem
Jajka nakłuwamy pinezką ( aby nie pękały i skorupka idealnie odchodziła od jajek ). Gotujemy na twardo i zalewamy zimną wodą do wystudzenia. Obieramy z skorupek i kroimy na pół.

Łyżeczką wydrążamy żółtka. Żółtka oraz parmezan ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.

Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Połówki jajek napełniamy farszem serowym. Gotowe jajka można udekorować szczypiorkiem.