aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Jajka z pastą z makreli i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na wczorajszą kolację dla dzieci zaserwowałam jajka faszerowane makrelą i mega witaminowanymi kiełkami rzodkiewki. Połączenie makreli i kiełek dało bardzo ciekawy smak.

Jajka z pastą z makreli i kiełkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z pastą z makreli i kiełkami

 

  • 4 jajka
  • ½ makreli wędzonej
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą z makreli i kiełkami
Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Makrele dokładnie obieramy z ości i rozgniatamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miseczki.

Dodajemy majonez i śmietanę.

Kiełki rzodkiewki drobno kroimy i przekładamy do miseczki z makrelą.

Ostygnięte jajka obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do makreli.

Pastę przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.

Połówki jajek faszerujemy pastą makreli z kiełkami rzodkiewki.
Jajka z pastą z makreli i kiełkami
do miseczki wrzucamy obraną z ości makrelę.
Jajka z pastą z makreli i kiełkami
następnie do makreli dodajemy 2 łyżki majonezu.
Jajka z pastą z makreli i kiełkami
dodajemy śmietanę i kiełki, przyprawiamy pieprzem.
Jajka z pastą z makreli i kiełkami
Połówki jajek faszerujemy pastą makreli z kiełkami.

Tagi:

farsz jajka