Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Jajka z różnymi pastami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To najprostszy sposób, by przygotować szybką przekąskę dla niespodziewanych gości - jajka zawsze są w domu. To również tradycyjna propozycja na wielkanocny stół.

Jajka z różnymi pastami

Składniki:

Jajka z różnymi pastami

 

  • 8 jajek na twardo
  • 6 łyżek majonezu
  • 3 łyżki kremówki
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 3 łyżki marynowanych cebulek perłowych
  • cebula dymka
  • mały buraczek konserwowy
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • curry, kurkuma, kapary, pieprz marynowany, kiełki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z różnymi pastami
1. Jajka obierz ze skorupek, przekrój na połówki, wyjmij żółtka. Żółtka utrzyj na pastę z miękkim masłem, majonezem i kremówka. Masę dopraw solą i pieprzem, podziel na 3 części.

2. Do jednej części dodaj starty na tarce o małych oczkach burak i koncentrat pomidorowy, do drugiej – musztardę i sporą szczyptę curry, do trzeciej – posiekane cebulki perłowe i posiekaną dymkę. Pastami wypełnij połówki białek.

3. Udekoruj kaparami, marynowanym zielonym pieprzem, cebulkami perłowymi i kiełkami. Ułóż na talerzu wyłożonym zielonymi liśćmi.