Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą są idealne jako przystawka na imprezę oraz na kolację. Szczypiorek dodaje im smaku.

Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą

 

  • 4 jajka
  • 1 rybą wędzona
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą
Rybę pozbawić skóry i ości, rozgnieść widelcem.

Jajka ugotować na twardo, przeciąć na połówki wzdłuż, wyjąć żółtka. Żółtka dodać do ryby. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystkie składniki rozgnieść i wymieszać razem. Dodać majonez oraz przyprawy do smaku. Delikatnie wymieszać.

Powstały farsz przełożyć do białek.

Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą
Rybę pozbawić skóry i ości i rozgnieść widelcem.
Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą
Ugotowane żółtka wyjąć z białek i dodać do ryby.
Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą
Cebulkę pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Jajka z rybą wędzoną i czerwoną cebulą
Do wszystkich składników dodać majonez i przyprawy.