MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Jajka z sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przystawka na Wielkanocne śniadnie

Jajka z sardynkami

Składniki:

Jajka z sardynkami

 

  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • puszka sardynek
  • 1 łyzeczka musztardy ostrej
  • 1 łyżka majonezu
  • malutka posiekana cebula
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyzeczki curry
  • natka pietreuszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z sardynkami
Ugotowane jajka obrać, przekroic na pół.
Żółtka wyjąć i rozgnieść. Do nich dodać odsączone sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Powstały farsz włożyć do połówek jaj.
Przyozdobić natką pietruszki.