Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Jajka z serową pastą z nutą koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka ugotowane na twardo z pastą serową z nutą koperku są smacznym połączeniem na śniadanie bądź kolację.

Jajka z serową pastą z nutą koperku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z serową pastą z nutą koperku

 

  • 1 jajko
  • 50 g twarogu chudego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • koperek

Sposób przygotowania:

Jajka z serową pastą z nutą koperku
Jajko gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupki, przekrajmy na pół. Twaróg rozgniatamy przy pomocy widelca, koperek siekamy i dodajemy do twarogu (zostawiamy troszkę do dekoracji), doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt i pastę mieszamy. Na jajko nakładamy pastę serową, oprószamy koperkiem i podajemy.
Jajka z serową pastą z nutą koperku
Etap 1 twaróg wkładamy do miski i rozgniatamy
Jajka z serową pastą z nutą koperku
Etap 2 dodajemy posiekany dość drobno koperek
Jajka z serową pastą z nutą koperku
Etap 3 dodajemy jogurt naturalny i mieszamy
Jajka z serową pastą z nutą koperku
Etap 4 jajko gotujemy obieramy i kroimy na pół

Tagi:

jajko jajka