gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka z sosem majonezowo-czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane jajka z sosem majonezowo - czosnkowym podaję jako dodatek do kolacji. Są szybkie w przygotowaniu i smaczne.

Jajka z sosem majonezowo-czosnkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z sosem majonezowo-czosnkowym

 

  • 6 jajek
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 2 łyżki sosu czosnkowego
  • szczypiorek
  • 1/2 papryki czerwonej

Sposób przygotowania:

Jajka z sosem majonezowo-czosnkowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie obrane jajka przekrawamy na pół i połówki jajek układamy na talerzu. Majonez z sosem czosnkowym mieszamy w małej miseczce, po czym sos wykładamy na jajka. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Połową szczypiorku posypujemy jajka, a resztę wsypujemy na środek talerza. Paprykę kroimy w drobną kostkę, po czym również wsypujemy w środek talerza i mieszamy ze szczypiorkiem.
Jajka z sosem majonezowo-czosnkowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie obrane jajka przekrawamy na pół i połówki jajek układamy na talerzu.
Jajka z sosem majonezowo-czosnkowym
Majonez z sosem czosnkowym mieszamy w małej miseczce.
Jajka z sosem majonezowo-czosnkowym
Sos majonezowo czosnkowy wykładamy na jajka