Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 319]

Jajka z szynką, groszkiem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i proste w przygotowaniu jajka faszerowane, rewelacyjne na śniadanie, nie tylko Wielkanocne :)

Jajka z szynką, groszkiem i rzodkiewką

Składniki:

Jajka z szynką, groszkiem i rzodkiewką

 

  • 7 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • 2 rzodkiewki do farszu i 2 do dekoracji
  • 2 plasterki szynki
  • majonez
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z szynką, groszkiem i rzodkiewką
1. Jaja obrać, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka wymieszać dokładnie z drobniutko pokrojoną szynką i rzodkiewką. Doprawić lekko solą i pieprzem i ugnieść widelcem.

2. Farszem napełnić białka. Na wierzchu ułożyć po pół łyżeczki majonezu. Na majonez groszek. Udekorować jeszcze pokrojoną w plasterki rzodkiewką. Smacznego!