choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

jajka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

barzo dobry sposób na faszerowane jajka

jajka z tuńczykiem

Składniki:

jajka z tuńczykiem

 

  • 5 jajek
  • tuńczyk w oliwie w puszce
  • szczypiorek
  • mały ogórek kiszony
  • połówka cebuli
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • orzeszki pinii

 

Sposób przygotowania:

jajka z tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyk odcedzamy i wkładamy do miseczki. Szczypiorek siekamy i dodajemy do miski. Ogórek kroimy i dodajemy do miski. Cebulkę oieramy, myjemy i dodajemy do farszu. Jajka obieramy i przekrajamy na pół. Żóltka wyjmujemy i wkładamy do miski. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy i wkładamy do białek na miejsca żółtka. Dekorujemy orzeszkami pinii. Ładnie wyglądają podane na sałacie

Tagi:

jajko jajka