Jajka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tuńczyk i jajka to zawsze dobre połączenie, dodatek koperku, chrzanu i rzodkiewki dopełnia całość idealnie.

Jajka z tuńczykiem

Składniki:

Jajka z tuńczykiem

 

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 gałązka świeżego koperku
  • 2 duże rzodkiewki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól i pieprz do smaku
  • woda do gotowania
  • plasterki rzodkiewek i koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z tuńczykiem
Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka, dekorujemy plasterkami rzodkiewek i koperkiem.