krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Jajka z tuńczykiem i zieleninką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tradycyjne jajka na wielkanocny stół, idealne także jako pyszna przekąska na kolację czy śniadanie. Polecam każdemu

Jajka z tuńczykiem i zieleninką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z tuńczykiem i zieleninką

 

  • jaja na twardo 20 sztuk
  • wędzony łosoś 1/2 fileta
  • majonez tradycyjny 1 słiczek
  • natka piertuszki 1/2 pęczka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • ogórek 4 sztuki
  • chrzan z żurawiną 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Jajka z tuńczykiem i zieleninką
Jajka przecinamy i wyciągamy żóltka do miseczki. Następnie żóltka mieszamy z kawałkami łososia, ogórkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jajka napełniamy tak powstałą pastą. Z majonezu, chrzanu i ogórków pokrojonych dosyć drobno przygotowujemy sos i zalewamy nim jajka ułożone na tacy.
Jajka z tuńczykiem i zieleninką
Napełniamy jajka
Jajka z tuńczykiem i zieleninką
Przygotowujemy sos
Jajka z tuńczykiem i zieleninką
Zótka odzielamy od jajek