agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Jajka zapiekane w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna wegetariańska zapiekanka z jajkami w ostrej pierzynce chrzanowej. Podawać z pieczywem i surówką.

Jajka zapiekane w sosie chrzanowym

Składniki:

Jajka zapiekane w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka zapiekane w sosie chrzanowym
6 jajek gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na ćwiartki.

Chrzan obrać, umyć osuszyć i zetrzeć na tarce. Bułkę pokroić w kostce. Łyżkę masła roztopić na patelni dodać bułkę i zrumienić.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy ugotowane jajka.

3 jajka rozmącić ze startym chrzanem, mlekiem, solą i pieprzem, polać jajka.

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zapiekankę podawać z pieczywem.