Strona główna Jak obrać pomelo?

Jak obrać pomelo?

Porady « poprzedni | następny »
paulisia_elk - Porady kulinarne: Jak obrać pomelo? offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 2
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Jak obrać pomelo?
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomelo czyli pomarańcza olbrzymia, czyli największy owoc cytrusowy. Jak zabrać się za obieranie pomelo?


1. Zaczynamy od nacięć wzdłuż owoca, zaczynamy od góry i jedziemy ostrym nożem po sam dół. Dzielimy tak na 6 cześci.

2. Odchylamy każdą część skórki w dól.

3. Zdejmujemy całą część skóry z owoca.

4. Teraz rozdzielamy owoc na cząstki

5. Z każdej cząstki musimy zdjąć skórkę, tę białą błonkę, ponieważ z pomelo je się tylko sam miąższ.

Owoc ten to bogactwo wielu witamin, jest bardzo mało kaloryczny więc bez problemy możemy zjeść całego tego giganta.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak obrać pomelo?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane