Strona główna Jak obrać pomelo?

Jak obrać pomelo?

Porady « poprzedni | następny »
paulisia_elk - Porady kulinarne: Jak obrać pomelo?

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 2
zdjęcia: 1 z 3
Jak obrać pomelo?
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomelo czyli pomarańcza olbrzymia, czyli największy owoc cytrusowy. Jak zabrać się za obieranie pomelo?


1. Zaczynamy od nacięć wzdłuż owoca, zaczynamy od góry i jedziemy ostrym nożem po sam dół. Dzielimy tak na 6 cześci.

2. Odchylamy każdą część skórki w dól.

3. Zdejmujemy całą część skóry z owoca.

4. Teraz rozdzielamy owoc na cząstki

5. Z każdej cząstki musimy zdjąć skórkę, tę białą błonkę, ponieważ z pomelo je się tylko sam miąższ.

Owoc ten to bogactwo wielu witamin, jest bardzo mało kaloryczny więc bez problemy możemy zjeść całego tego giganta.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak obrać pomelo?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane