Strona główna Jak obrać pomelo?

Jak obrać pomelo?

Porady « poprzedni | następny »
paulisia_elk - Porady kulinarne: Jak obrać pomelo?

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 2
zdjęcia: 1 z 3
Jak obrać pomelo?
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pomelo czyli pomarańcza olbrzymia, czyli największy owoc cytrusowy. Jak zabrać się za obieranie pomelo?


1. Zaczynamy od nacięć wzdłuż owoca, zaczynamy od góry i jedziemy ostrym nożem po sam dół. Dzielimy tak na 6 cześci.

2. Odchylamy każdą część skórki w dól.

3. Zdejmujemy całą część skóry z owoca.

4. Teraz rozdzielamy owoc na cząstki

5. Z każdej cząstki musimy zdjąć skórkę, tę białą błonkę, ponieważ z pomelo je się tylko sam miąższ.

Owoc ten to bogactwo wielu witamin, jest bardzo mało kaloryczny więc bez problemy możemy zjeść całego tego giganta.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak obrać pomelo?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane