Strona główna Jak obrać pomelo?

Jak obrać pomelo?

Porady « poprzedni | następny »
paulisia_elk - Porady kulinarne: Jak obrać pomelo? offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 2
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Jak obrać pomelo?
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomelo czyli pomarańcza olbrzymia, czyli największy owoc cytrusowy. Jak zabrać się za obieranie pomelo?


1. Zaczynamy od nacięć wzdłuż owoca, zaczynamy od góry i jedziemy ostrym nożem po sam dół. Dzielimy tak na 6 cześci.

2. Odchylamy każdą część skórki w dól.

3. Zdejmujemy całą część skóry z owoca.

4. Teraz rozdzielamy owoc na cząstki

5. Z każdej cząstki musimy zdjąć skórkę, tę białą błonkę, ponieważ z pomelo je się tylko sam miąższ.

Owoc ten to bogactwo wielu witamin, jest bardzo mało kaloryczny więc bez problemy możemy zjeść całego tego giganta.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak obrać pomelo?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane