Strona główna Sposoby przechowywania ryb

Sposoby przechowywania ryb

hgg - Porady kulinarne: Sposoby przechowywania ryb offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sposoby przechowywania ryb
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Ryby łatwo się psują, bo zawierają dużą ilość wody. Jak więc je przechowywać?


Ryby najlepiej spożywać od razu po kupieniu. Ale jeśli ryba już musi poleżeć w lodówce, wtedy trzeba zapakować ją w szczelny foliowy woreczek i obłożyć  lodem. Lód wymieniamy codzienne. Tak zapakowana ryba poleży kilka dni.

Ryby, które chcemy zamrozić, najpierw myjemy. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do woreczka foliowego. Po rozmrożeniu, rybę należy ponownie odsączyć, bo inaczej się rozpadnie podczas gotowania czy smażenia.

Ryby wędzone przechowujemy w lodówce zawinięte w folię spożywczą.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Sposoby przechowywania ryb  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane