Strona główna Sposoby przechowywania ryb

Sposoby przechowywania ryb

hgg - Porady kulinarne: Sposoby przechowywania ryb offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sposoby przechowywania ryb
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Ryby łatwo się psują, bo zawierają dużą ilość wody. Jak więc je przechowywać?


Ryby najlepiej spożywać od razu po kupieniu. Ale jeśli ryba już musi poleżeć w lodówce, wtedy trzeba zapakować ją w szczelny foliowy woreczek i obłożyć  lodem. Lód wymieniamy codzienne. Tak zapakowana ryba poleży kilka dni.

Ryby, które chcemy zamrozić, najpierw myjemy. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do woreczka foliowego. Po rozmrożeniu, rybę należy ponownie odsączyć, bo inaczej się rozpadnie podczas gotowania czy smażenia.

Ryby wędzone przechowujemy w lodówce zawinięte w folię spożywczą.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Sposoby przechowywania ryb  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane