Strona główna Sposoby przechowywania ryb

Sposoby przechowywania ryb

hgg - Porady kulinarne: Sposoby przechowywania ryb

Złoty Ekspert
Artykuły: 1841
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Sposoby przechowywania ryb
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Ryby łatwo się psują, bo zawierają dużą ilość wody. Jak więc je przechowywać?


Ryby najlepiej spożywać od razu po kupieniu. Ale jeśli ryba już musi poleżeć w lodówce, wtedy trzeba zapakować ją w szczelny foliowy woreczek i obłożyć  lodem. Lód wymieniamy codzienne. Tak zapakowana ryba poleży kilka dni.

Ryby, które chcemy zamrozić, najpierw myjemy. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do woreczka foliowego. Po rozmrożeniu, rybę należy ponownie odsączyć, bo inaczej się rozpadnie podczas gotowania czy smażenia.

Ryby wędzone przechowujemy w lodówce zawinięte w folię spożywczą.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Sposoby przechowywania ryb  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane