Strona główna Jak przygotować granat

Jak przygotować granat

Weronka - Porady kulinarne: Jak przygotować granat offline

Szef Kuchni
Artykuły: 28
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jak przygotować granat
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak wyjąć pestki z owocu, aby się nie napracować?


Wyjmowanie pestek z tego owocu to zazwyczaj sporo pracy, żmudnego wyjmowania ziarenko po ziarenku.
Aby tak nie było trzeba umiejętnie naciąć granat.

Najpierw oczywiście dokładnie myjemy i osuszamy. Nastęopnie odcinamy mu nożem czubek - tzw. koronę, a potem tniemy dokładnie tak, jak wskazują białe podziałki, czyli błony.

Nastepnie nad miseczką każdą część wyginamy na zewnątrz - pestki powinny łatwo odejść.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak przygotować granat  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane