Strona główna Jak przygotować granat

Jak przygotować granat

Weronka - Porady kulinarne: Jak przygotować granat

Szef Kuchni
Artykuły: 28
zdjęcia: 1 z 1
Jak przygotować granat
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak wyjąć pestki z owocu, aby się nie napracować?


Wyjmowanie pestek z tego owocu to zazwyczaj sporo pracy, żmudnego wyjmowania ziarenko po ziarenku.
Aby tak nie było trzeba umiejętnie naciąć granat.

Najpierw oczywiście dokładnie myjemy i osuszamy. Nastęopnie odcinamy mu nożem czubek - tzw. koronę, a potem tniemy dokładnie tak, jak wskazują białe podziałki, czyli błony.

Nastepnie nad miseczką każdą część wyginamy na zewnątrz - pestki powinny łatwo odejść.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak przygotować granat  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane