Strona główna Jak przygotować granat

Jak przygotować granat

Weronka - Porady kulinarne: Jak przygotować granat

Szef Kuchni
Artykuły: 28
zdjęcia: 1 z 1
Jak przygotować granat
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak wyjąć pestki z owocu, aby się nie napracować?


Wyjmowanie pestek z tego owocu to zazwyczaj sporo pracy, żmudnego wyjmowania ziarenko po ziarenku.
Aby tak nie było trzeba umiejętnie naciąć granat.

Najpierw oczywiście dokładnie myjemy i osuszamy. Nastęopnie odcinamy mu nożem czubek - tzw. koronę, a potem tniemy dokładnie tak, jak wskazują białe podziałki, czyli błony.

Nastepnie nad miseczką każdą część wyginamy na zewnątrz - pestki powinny łatwo odejść.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak przygotować granat  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane