Strona główna Jak przygotować granat

Jak przygotować granat

Weronka - Porady kulinarne: Jak przygotować granat offline

Szef Kuchni
Artykuły: 28
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jak przygotować granat
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak wyjąć pestki z owocu, aby się nie napracować?


Wyjmowanie pestek z tego owocu to zazwyczaj sporo pracy, żmudnego wyjmowania ziarenko po ziarenku.
Aby tak nie było trzeba umiejętnie naciąć granat.

Najpierw oczywiście dokładnie myjemy i osuszamy. Nastęopnie odcinamy mu nożem czubek - tzw. koronę, a potem tniemy dokładnie tak, jak wskazują białe podziałki, czyli błony.

Nastepnie nad miseczką każdą część wyginamy na zewnątrz - pestki powinny łatwo odejść.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak przygotować granat  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane