Strona główna Jak rozpuścić czekoladę?

Jak rozpuścić czekoladę?

rozmarzona.marzena - Porady kulinarne: Jak rozpuścić czekoladę?

Mistrz Kuchni
Artykuły: 31
zdjęcia: 1 z 2
Jak rozpuścić czekoladę?
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Podpowiadam 3 proste sposoby na stopienie i rozpuszczenie czekolady!


1. W piekarniku – połamaną czekoladę umieść w żaroodpornej misce i włóż do słabo (około 60 stopni) nagrzanego piekarnika. Zamieszaj raz lub dwa, dopóki czekolada nie będzie roztopiona i gładka. Zajmuje to około 10-15 minut.

2. W kuchence mikrofalowej – pokruszoną czekoladę w żaroodpornej misce wkładamy do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewamy na średniej mocy w 15 sekundowych interwałach, mieszając między podgrzewaniami, aż czekolada będzie gładka i roztopiona.

3. W kąpieli wodnej – miseczkę umieszczamy nad naczyniem z gotującą się nad wolnym ogniem wodą. Miseczka nie powinna dotykać wody. Okazjonalnie mieszamy do uzyskania odpowiedniej faktury czekolady.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak rozpuścić czekoladę?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane