Strona główna Jak rozpuścić czekoladę?

Jak rozpuścić czekoladę?

rozmarzona.marzena - Porady kulinarne: Jak rozpuścić czekoladę? offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 31
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Jak rozpuścić czekoladę?
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Podpowiadam 3 proste sposoby na stopienie i rozpuszczenie czekolady!


1. W piekarniku – połamaną czekoladę umieść w żaroodpornej misce i włóż do słabo (około 60 stopni) nagrzanego piekarnika. Zamieszaj raz lub dwa, dopóki czekolada nie będzie roztopiona i gładka. Zajmuje to około 10-15 minut.

2. W kuchence mikrofalowej – pokruszoną czekoladę w żaroodpornej misce wkładamy do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewamy na średniej mocy w 15 sekundowych interwałach, mieszając między podgrzewaniami, aż czekolada będzie gładka i roztopiona.

3. W kąpieli wodnej – miseczkę umieszczamy nad naczyniem z gotującą się nad wolnym ogniem wodą. Miseczka nie powinna dotykać wody. Okazjonalnie mieszamy do uzyskania odpowiedniej faktury czekolady.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak rozpuścić czekoladę?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane