Strona główna Jak rozpuścić czekoladę?

Jak rozpuścić czekoladę?

rozmarzona.marzena - autor porady Jak rozpuścić czekoladę? offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 31
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Jak rozpuścić czekoladę?
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Podpowiadam 3 proste sposoby na stopienie i rozpuszczenie czekolady!


1. W piekarniku – połamaną czekoladę umieść w żaroodpornej misce i włóż do słabo (około 60 stopni) nagrzanego piekarnika. Zamieszaj raz lub dwa, dopóki czekolada nie będzie roztopiona i gładka. Zajmuje to około 10-15 minut.

2. W kuchence mikrofalowej – pokruszoną czekoladę w żaroodpornej misce wkładamy do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewamy na średniej mocy w 15 sekundowych interwałach, mieszając między podgrzewaniami, aż czekolada będzie gładka i roztopiona.

3. W kąpieli wodnej – miseczkę umieszczamy nad naczyniem z gotującą się nad wolnym ogniem wodą. Miseczka nie powinna dotykać wody. Okazjonalnie mieszamy do uzyskania odpowiedniej faktury czekolady.

Komentarze do Jak rozpuścić czekoladę?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane