Strona główna Jak smażyć filet z ryby

Jak smażyć filet z ryby

Ryby « poprzedni | następny »
MADZIALENKA - Porady kulinarne: Jak smażyć filet z ryby

Mistrz Kuchni
Artykuły: 48
Jak smażyć filet z ryby
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

sprytny sposób na rybę w jednym kawałku :)


aby smażony przez nas filet z ryby nie rozpadał sie przy przekręcanie dobrze jest skropić go sokiem z cytryny lub dodać odrobinę do tłuszczu w któtym smażymy. Zamiennikiem dla soku z cytyny może być ocet winny

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak smażyć filet z ryby  
Gość

nadia_25
gość

2009-03-27 15:03
sprytny sposob na rybe w jednym kawałku - nie smażyć mintaja lub morszczuka :) szczegolnie tych z marketu po 9,99 a czasem mniej. rybki te zazwyczaj sa dogłębnie przesiąknięte wodą, jak je dobrze osuszymy bedzie za sucha jak nie woda z wewnatrz rozwali nam podczas smazenia rybe. polecam tilapie, mirune... ok 20 zl kg ale wicej ryby w rybie (nie płace za lód:)). po rozmrozeniu zwiezła ja kotlet schabowy. Smazymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu w samej mące lub w mące i jaku - z tym ze najpierw obtaczamy w mące potem w jajku (mozemy smazyc na ostrzejszym ogniu a maka sie nie przypali).Sól, pierprz sok z cytryny to najlepsze przyprawy do ryby. pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
albertynka

albertynka

2009-11-29 18:57
oj,to grzech dodawac ,czy skrapiac rybe octem,wszystko jedno jakim
sok z cytryny tak ale tez z umiarem,bo ryba ma smakowac jak raba a nie cytryna;
ryba lubi rowniez ziola jak bazylia,tymianek,koperek,ale wszystko z umiarem,zeby tylko podkreslic smak ryby
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

siemanko
gość

2009-12-23 18:56
mrozona powinna byc dobrze wysuszona / nie ususzona / i wtedy smialo smazymy bedzie w calym kawalku zadnych przpraw tylko lekko skrapiamy cytr. sol oczywiscie jak kto lubi i to wszystko - albo smak ryby albo przypr.
Skomentuj
Oceń:
0

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane