Strona główna Jak smażyć filet z ryby

Jak smażyć filet z ryby

Ryby « poprzedni | następny »
MADZIALENKA - Porady kulinarne: Jak smażyć filet z ryby offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 48
Jak smażyć filet z ryby
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

sprytny sposób na rybę w jednym kawałku :)


aby smażony przez nas filet z ryby nie rozpadał sie przy przekręcanie dobrze jest skropić go sokiem z cytryny lub dodać odrobinę do tłuszczu w któtym smażymy. Zamiennikiem dla soku z cytyny może być ocet winny

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak smażyć filet z ryby  
Gość

nadia_25
gość

2009-03-27 15:03
sprytny sposob na rybe w jednym kawałku - nie smażyć mintaja lub morszczuka :) szczegolnie tych z marketu po 9,99 a czasem mniej. rybki te zazwyczaj sa dogłębnie przesiąknięte wodą, jak je dobrze osuszymy bedzie za sucha jak nie woda z wewnatrz rozwali nam podczas smazenia rybe. polecam tilapie, mirune... ok 20 zl kg ale wicej ryby w rybie (nie płace za lód:)). po rozmrozeniu zwiezła ja kotlet schabowy. Smazymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu w samej mące lub w mące i jaku - z tym ze najpierw obtaczamy w mące potem w jajku (mozemy smazyc na ostrzejszym ogniu a maka sie nie przypali).Sól, pierprz sok z cytryny to najlepsze przyprawy do ryby. pozdrawiam
Skomentuj
Oceń:
0
albertynka

albertynka
offline

2009-11-29 18:57
oj,to grzech dodawac ,czy skrapiac rybe octem,wszystko jedno jakim
sok z cytryny tak ale tez z umiarem,bo ryba ma smakowac jak raba a nie cytryna;
ryba lubi rowniez ziola jak bazylia,tymianek,koperek,ale wszystko z umiarem,zeby tylko podkreslic smak ryby
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

siemanko
gość

2009-12-23 18:56
mrozona powinna byc dobrze wysuszona / nie ususzona / i wtedy smialo smazymy bedzie w calym kawalku zadnych przpraw tylko lekko skrapiamy cytr. sol oczywiscie jak kto lubi i to wszystko - albo smak ryby albo przypr.
Skomentuj
Oceń:
0

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane