Strona główna Jak zagęścić zupę

Jak zagęścić zupę

Aniutka1 - Porady kulinarne: Jak zagęścić zupę

Starszy Kucharz
Artykuły: 3
zdjęcia: 1 z 1
Jak zagęścić zupę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasami zupa wydaje się zbyt rzadka, ale jest prosty sposób, aby ją zagęścić.


Aby zagęścić rozrzedzoną zupę należy przyrządzić tak zwaną zimną zasmażkę: masło utrzeć z mąką pszenną na gładką masę (w proporcji 1:1). Następnie należy wlać do niej trochę gorącego wywaru. Mieszać aż powstanie jednolita zawiesina. Wlać masę do zupy i zagotować.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak zagęścić zupę  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane