Strona główna Jak zagęścić zupę

Jak zagęścić zupę

Aniutka1 - Porady kulinarne: Jak zagęścić zupę

Starszy Kucharz
Artykuły: 3
zdjęcia: 1 z 1
Jak zagęścić zupę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasami zupa wydaje się zbyt rzadka, ale jest prosty sposób, aby ją zagęścić.


Aby zagęścić rozrzedzoną zupę należy przyrządzić tak zwaną zimną zasmażkę: masło utrzeć z mąką pszenną na gładką masę (w proporcji 1:1). Następnie należy wlać do niej trochę gorącego wywaru. Mieszać aż powstanie jednolita zawiesina. Wlać masę do zupy i zagotować.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak zagęścić zupę  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane