Strona główna Jak zagęścić zupę

Jak zagęścić zupę

Aniutka1 - Porady kulinarne: Jak zagęścić zupę offline

Starszy Kucharz
Artykuły: 3
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jak zagęścić zupę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasami zupa wydaje się zbyt rzadka, ale jest prosty sposób, aby ją zagęścić.


Aby zagęścić rozrzedzoną zupę należy przyrządzić tak zwaną zimną zasmażkę: masło utrzeć z mąką pszenną na gładką masę (w proporcji 1:1). Następnie należy wlać do niej trochę gorącego wywaru. Mieszać aż powstanie jednolita zawiesina. Wlać masę do zupy i zagotować.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak zagęścić zupę  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane