Strona główna Jak zagęścić zupę

Jak zagęścić zupę

Aniutka1 - Porady kulinarne: Jak zagęścić zupę offline

Starszy Kucharz
Artykuły: 3
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jak zagęścić zupę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasami zupa wydaje się zbyt rzadka, ale jest prosty sposób, aby ją zagęścić.


Aby zagęścić rozrzedzoną zupę należy przyrządzić tak zwaną zimną zasmażkę: masło utrzeć z mąką pszenną na gładką masę (w proporcji 1:1). Następnie należy wlać do niej trochę gorącego wywaru. Mieszać aż powstanie jednolita zawiesina. Wlać masę do zupy i zagotować.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jak zagęścić zupę  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane