Migotuj

Migotuj

Kuchcik
[Przepisów: 1]

A'la kawior z mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przedstawiam Państwu prosty i szybki przepis do zrobienia własnego kawioru, nawet w domowych warunkach. Tak naprawdę możemy zrobić dowolny kawior, nawet z alkoholu.

A'la kawior z mango

Składniki:

A'la kawior z mango

 

  • 200 ml soku z mango
  • 2 g Agar Agar
  • 400 ml schłodzonego wcześniej oleju

Sposób przygotowania:

A'la kawior z mango
Oliwę schładzamy od 3 do 9 godzin przed rozpoczęciem tworzenia kawioru. 200 ml soku z mango wlewamy do rondla bądź innego naczynia w którym gotujemy i wsypujemy 2g Agar Agar.

Dokładnie mieszamy aby proszek się rozpuścił i zagotowujemy do momentu wrzenia, gotujemy jeszcze na najmniejszym ogniu do 1 minuty od czasu do czasu mieszając.

Następnie zimny olej przelewamy do płaskiego naczynia (pojemnika, blachy itp. ) aby kulki kawioru nie posklejały nam się.

Gorący płyn zaciągamy strzykawką (możemy też użyć dyspensera lub najlepiej caviar box) i skraplamy do zimnego oleju z odstępami od siebie.

Przechowujemy w wodzie lub oleju w lodówce.