jałowcówka

Napoje « poprzedni | następny »
aqua65

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
jałowcówka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moja najlepsza jałowcówka z jałowca


trudność: łatwe
czas:

jałowcówka - SKŁADNIKI:

  • 1 l spirytusu
  • 50 dag cukru
  • szklanka dorodnych jagód jałowca
  • 2 szklanki wody źródlanej

jałowcówka - PRZYGOTOWANIE:

jagody jałowca, wypłukane i wysuszone, rozdrabniamy najlepiej w moździerzu, przekładamy do słoja, zalewamy spirytusem, dodajemy szklankę wody, mieszamy, słój szczelnie zamykamy i odstawiamy na tydzień w ciemne miejsce. po tym czasie zagotowujemy cukier z dodatkiem szklanki wody, odstawiamy do przechłodzenia. spirytus z jałowcem przesączamy przez sito wyłożone warstwa bibuły, łączymy z syropem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok 10 miesięcy. smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do jałowcówka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Mini serniczki z malinowym puree Pasta z awokado i twarożkiem Ciasto czekoladowe
Babka ucierana piegusek Galaretki drobiowe 'na jeden kęs" Sałatka brokułowa
Sałatka makaronowa z ziołami prowansalskimi Domowy wegański bigos Faworki lub chrusty
Roladki z bananami Kurczak z warzywami Szpinak duszony z serem "capri"

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane