jałowcówka

Napoje « poprzedni | następny »
aqua65 - Przepis na: jałowcówka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
jałowcówka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moja najlepsza jałowcówka z jałowca


trudność: łatwe
czas:

jałowcówka - SKŁADNIKI:

  • 1 l spirytusu
  • 50 dag cukru
  • szklanka dorodnych jagód jałowca
  • 2 szklanki wody źródlanej

jałowcówka - PRZYGOTOWANIE:

jagody jałowca, wypłukane i wysuszone, rozdrabniamy najlepiej w moździerzu, przekładamy do słoja, zalewamy spirytusem, dodajemy szklankę wody, mieszamy, słój szczelnie zamykamy i odstawiamy na tydzień w ciemne miejsce. po tym czasie zagotowujemy cukier z dodatkiem szklanki wody, odstawiamy do przechłodzenia. spirytus z jałowcem przesączamy przez sito wyłożone warstwa bibuły, łączymy z syropem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok 10 miesięcy. smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do jałowcówka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Majonezowe drożdżówki z cynamonem Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Kakaowe ciasto z dynią i gruszkami
Domowe lody kawowe Deser z ananasem i poziomkami Przecier z dyni
Deser z kaszą i musem truskawkowym Łopatka pieczona z fasolką Tarte tatin, czyli odwrócona tarta z jabłkami
Ciasto czekoladowe Ciasto ze śliwkami i pianką budyniową Deser z płatkami kukurydzianymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane