jałowcówka

Napoje « poprzedni | następny »
aqua65

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
jałowcówka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moja najlepsza jałowcówka z jałowca


trudność: łatwe
czas:

jałowcówka - SKŁADNIKI:

  • 1 l spirytusu
  • 50 dag cukru
  • szklanka dorodnych jagód jałowca
  • 2 szklanki wody źródlanej

jałowcówka - PRZYGOTOWANIE:

jagody jałowca, wypłukane i wysuszone, rozdrabniamy najlepiej w moździerzu, przekładamy do słoja, zalewamy spirytusem, dodajemy szklankę wody, mieszamy, słój szczelnie zamykamy i odstawiamy na tydzień w ciemne miejsce. po tym czasie zagotowujemy cukier z dodatkiem szklanki wody, odstawiamy do przechłodzenia. spirytus z jałowcem przesączamy przez sito wyłożone warstwa bibuły, łączymy z syropem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok 10 miesięcy. smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do jałowcówka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatka owocowa Sałatka z krewetkami Żeberka w śmietanie
Tortellini w sosie Bananowy torcik Żeberka na makaronie
Deser piankowy galaretkowy Czernina z kluskami Pierożki z mięsem wołowym
Zapiekanka z tortellini Tort lalka śmietankowa z galaretkami Karkówka w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane