jałowcówka

Napoje « poprzedni | następny »
aqua65 - Przepis na: jałowcówka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
jałowcówka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moja najlepsza jałowcówka z jałowca


trudność: łatwe
czas:

jałowcówka - SKŁADNIKI:

  • 1 l spirytusu
  • 50 dag cukru
  • szklanka dorodnych jagód jałowca
  • 2 szklanki wody źródlanej

jałowcówka - PRZYGOTOWANIE:

jagody jałowca, wypłukane i wysuszone, rozdrabniamy najlepiej w moździerzu, przekładamy do słoja, zalewamy spirytusem, dodajemy szklankę wody, mieszamy, słój szczelnie zamykamy i odstawiamy na tydzień w ciemne miejsce. po tym czasie zagotowujemy cukier z dodatkiem szklanki wody, odstawiamy do przechłodzenia. spirytus z jałowcem przesączamy przez sito wyłożone warstwa bibuły, łączymy z syropem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok 10 miesięcy. smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do jałowcówka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Warstwowa sałatka z brokułem Pasztet jaglano-dyniowy Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Chleb mleczny żytni na zakwasie Mini pizzerinki Gofry z ricottą
Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Kompot z antonówki i pigwy Mini naleśniczki z ananasami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane