jałowcówka

Napoje « poprzedni | następny »
aqua65

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
jałowcówka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moja najlepsza jałowcówka z jałowca


trudność: łatwe
czas:

jałowcówka - SKŁADNIKI:

  • 1 l spirytusu
  • 50 dag cukru
  • szklanka dorodnych jagód jałowca
  • 2 szklanki wody źródlanej

jałowcówka - PRZYGOTOWANIE:

jagody jałowca, wypłukane i wysuszone, rozdrabniamy najlepiej w moździerzu, przekładamy do słoja, zalewamy spirytusem, dodajemy szklankę wody, mieszamy, słój szczelnie zamykamy i odstawiamy na tydzień w ciemne miejsce. po tym czasie zagotowujemy cukier z dodatkiem szklanki wody, odstawiamy do przechłodzenia. spirytus z jałowcem przesączamy przez sito wyłożone warstwa bibuły, łączymy z syropem, szczelnie zamykamy i odstawiamy na ok 10 miesięcy. smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do jałowcówka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatka z buraczków Pieczarkowa grochówka Zupa czosnkowa z grzankami
Magdalenki ciasteczka do kawy Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Tort zabajone z brzoskwiniami
Klopsiki z buraczków Ciastka owsiane bez jaj i mąki Pomidorówka z soczewicą
Roladki schabowe nadziewane Żurek na wędzonce ze smażoną cebulą i majerankiem Zupa z dyni z grzankami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane