gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Japończyki z sałatką jarzynową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do zrobienia japończyków użyłam jajek ugotowanych na Wielkanoc w łupinach cebuli. Dlatego są takiego koloru.

Japończyki z sałatką jarzynową

Składniki:

Japończyki z sałatką jarzynową

 

 

 

Sposób przygotowania:

Japończyki z sałatką jarzynową
Jajka ugotować (te na sałatkę) i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z marchewką, pietruszką i ziemniakami (warzywa pozbawić skórek)- czyli ugotować i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone tak samo pokroić w kostkę. Wszystko wstawić do miski i pomieszać, przyprawić wg uznania i zalać majonezem. 2 łyżki sałatki formować na talerzu w kulkę, owinąć filetem. Na wierzch postawić ugotowane pozostałe jajka i przekrojone na pół. Dodatkowo przyozdobiłam cebulką, która była w słoiku ze śledziami.

Tagi:

jajko jajka