Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jarski krupnik z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna lekka zupka z pęczakiem

Jarski krupnik z pęczakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jarski krupnik z pęczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Jarski krupnik z pęczakiem
Ziemniaki, marchewki i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Zalać wodą i postawić na gazie. Odmierzyć pęczak, przepłukać porządnie na sitku, osączyć i wsypać do warzyw. Dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, pieprz i lister laurowy. Gotować do miękkości warzyw i kaszy. Ja gotowałam około 20 minut. Natkę umyć, osuszyć, posiekać. Wsypać połowę do zupę. Resztę odłożyć do dekoracji. Zupę rozlać do miseczek, posypać odłożoną natką pietruszki
Jarski krupnik z pęczakiem
Ziemniaki marchewki i seler obrać umyć i pokroić w kostkę Wrzucić do garnka Zalać wodą i postawić na gazie
Jarski krupnik z pęczakiem
Odmierzyć pęczak przepłukać porządnie na sitku osączyć i wsypać do warzyw Dodać kostkę rosołową ziele angielskie pieprz i lister laurowy Gotować do miękkości warzyw i kaszy Ja gotowałam około 20 minut
Jarski krupnik z pęczakiem
Natkę umyć osuszyć posiekać Wsypać połowę do zupę Resztę odłożyć do dekoracji