Jarzynka z zielonej papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Marokańska jarzynka z zielonej papryki. Znajoma Sonia postanowiła nauczyć mnie swojej domowej kuchni. Mniama.

Jarzynka z zielonej papryki

Składniki:

Jarzynka z zielonej papryki

 

Sposób przygotowania:

Jarzynka z zielonej papryki
Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Upiec papryki do miękkości - skórka zbrązowieje miejscami, zacznie odchodzić od miąższu. Wyjąć z piekarnika i zawinąć w gazetę i wynieść w chłodne miejsca do ostudzenia. Kiedy papryki będą zimne wyjąć, obedrzeć skórki, usuwając gniazda nasienne. Pokroić w wąskie paseczki. Przełożyć do miseczki, przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cytryną, solą, pieprzem, wymieszać, odstawić na 20 minut, żeby smaki się przegryzły..

Tagi:

papryka