goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jarzynowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna i pożywna zupka, polecam

Jarzynowa z ryżem

Składniki:

Jarzynowa z ryżem

 

  • bulion
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • seler 1 kawałek
  • cebula 1 sztuka
  • szparagówka 10 dag
  • groszek zielony 1/2 szklanka
  • koperek 1 pęczek
  • ryż 4-5 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z ryżem
Oczyszczone jarzyny kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oczyszczoną szparagówkę kroimy na niewielkie kawałki. Warzywa gotujemy. Gdy będą miękkie dodajemy ryż, zielony groszek i gotujemy kilka minut. Zupę zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Podajemy z dużą ilością posiekanego koperku. Smacznego!

Tagi:

ryż