Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jarzynowa zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczna jarzynowa zupa pomidorowa

Jarzynowa zupa pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa zupa pomidorowa

 

  • 1 marchew
  • 1/3 korzenia selera
  • 2 gałązki naci selera
  • 1 cebula
  • 1 płaska łyżka kucharku
  • 2-3 pomidory
  • 3-4 łyżki ryżu
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 kubeczka śmietany 30%
  • pieprz
  • maggi

Sposób przygotowania:

Jarzynowa zupa pomidorowa
Przygotowujemy wszystkie składniki zupy. Marchew oraz selera obieramy i kroimy na kawałki (można pokroić przy pomocy falistej blaszki do frytek). Cebulę obieremy. Do garnka przekładamy przygotowane jarzyny oraz posiekaną nać selera. Jarzyny zalewamy wodą, wsypujemy kucharek i gotujemy około 30 minut. Następnie wsypujemy ryż oraz dodajemy pokrojone pomidory. Gotujemy 20 minut. W szklance mieszamy koncentrat wraz ze śmietaną. Dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi. Gotową zupę wylewamy na talerze.
Jarzynowa zupa pomidorowa
Przygotowujemy wszystkie składniki zupy.
Jarzynowa zupa pomidorowa
Marchew oraz selera obieramy i kroimy na kawałki (można pokroić przy pomocy falistej blaszki do frytek). Cebulę obieremy. Do garnka przekładamy przygotowane jarzyny oraz posiekaną nać selera.
Jarzynowa zupa pomidorowa
Jarzyny zalewamy wodą, wsypujemy kucharek i gotujemy około 30 minut.
Jarzynowa zupa pomidorowa
Następnie wsypujemy ryż oraz dodajemy pokrojone pomidory. Gotujemy 20 minut. W szklance mieszamy koncentrat wraz ze śmietaną. Dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi.

Tagi:

ryż pomidory