Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Jarzynowe placki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Dobre na bezmięsny,piątkowy obiad.

Jarzynowe placki

Składniki:

Jarzynowe placki

 

  • 4 nieduże marchewki,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1p.kukurydzy,
  • 1p.groszku1p.koperku,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • 1 jajko,
  • sól i pieprz,
  • kucharek lub inna jarzynka tego typu,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jarzynowe placki
Marchewki obrać,ugotować i wystudzić.Gdy ostygną to razem z papryką pokroić w drobną kosteczkę.Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy,koperek drobniutko posiekać.Do warzyw wbić jajko i wymieszać,doprawić kucharkiem,pieprzem i solą.Z masy uformować okrągłe placki,panierować w tartej bułce i usmażyć w głębokim oleju z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka