mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

jarzynowo- fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Pyszna i sycąca zupa na zimę

jarzynowo- fasolowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

jarzynowo- fasolowa

 

Sposób przygotowania:

jarzynowo- fasolowa
Fasolę namaczamy w wodzie na noc. Następnego dnia (nie odlewając wody), dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, brukselki i kalafior. Wsypujemy łyżeczkę soli i dorzucamy kostkę bulionową. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Cebulę smażymy na złoty kolor.Śmietanę rozkłócamy z mąką, rozrabiamy z zupą i wlewamy do wrzątku. Mieszamy. Na koniec przyprawiamy przyprawami wedle uznania i wsypujemy cebulkę usmażoną. Smacznego.
jarzynowo- fasolowa
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc.
jarzynowo- fasolowa
Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Przygotowyjemy resztę warzyw.
jarzynowo- fasolowa
Smietane rozkłócamy w kubeczku i zabielamy zupę
jarzynowo- fasolowa
Na koniec dodajemy usmazoną na złoto cebulkę