jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Jarzynowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jarzynowy gulasz doskonały o każdej porze roku

Jarzynowy gulasz

Składniki:

Jarzynowy gulasz

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowy gulasz
Kabaczki, bakłażany i pomidory starannie opłukać, pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie pokrojone warzywa przesypać do miski, posypać solą i odstawić na 1/2 godziny.
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paseczki.
Cebulę obrać i pokroić w talarki.
W garnku rozgrzać oliwę.
Podsmażyć cebulę, wrzucić resztę warzyw, całe ząbki czosnku, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz listek laurowy.
Całość doprawić do smaku.
Dusić pod przykryciem do miekkości, nadmiar wody odparować w połowie duszenia.