melisa1993

melisa1993

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

jasny biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

masz problem ze zrobieniem puszystego biszkoptu? zapraszam

jasny biszkopt

Składniki:

jasny biszkopt

 

  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru kryształ
  • 1 szklanka mąki
  • 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

jasny biszkopt
Białka z jaj ubij na sztywną pianę. Dodaj do niej cukier i zołtka - stopniowo! Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia - przesiej! - lekko wymieszaj. Wylej na formę do pieczenia. Piecz w temperaturze 160-180 stopni przez około 30-40 minut jesli chcesz by byszkopt był ciemny, dodaj do mąki dodaj dwie lyzki kakao

Tagi:

biszkopt