msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Jesienna Fitella.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Na jesienną słotę nie ma jak niedzielne śniadanie w formie deseru.Zdrowe i sycące a lekkie zarazem.

Jesienna Fitella.

Składniki:

Jesienna Fitella.

 

  • 0,5 szklanki kaszki kukurydzianej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 6 łyżek serka waniliowego
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego bez cukru
  • 1 mała gruszka
  • 1/2 nektarynki
  • 1 duża ciemna śliwka
  • jasne i ciemne winogrono (kilka kulek)
  • 3 łyżki soku malinowo-jeżynowego
  • 6 czubatych łyżek Fitelli-Musli chrupkie bananowe z kawałkami czekolady.

 

 

Sposób przygotowania:

Jesienna Fitella.
Zagotować 0,5 l mleka z łyżeczką cukru, wsypywać powoli kaszkę kukurydzianą i gotować ok.3 minuty co pewien czas mieszając.Wlać kaszkę do salaterek, utworzyć na środku mały kopczyk.Przestudzić.
Serek waniliowy wymieszać z jogurtem naturalnym i polać deser dookoła, tak by środek kaszki był widoczny.
Owoce umyć,gruszkę,śliwkę i nektarynkę pokroić ze skórką w półplastry i dekoracyjnie powciskać w kaszkę.Dookoła rozłożyć winogrona.Całość polać sokiem malinowo-jeżynowym i posypać musli bananowym z czekoladą Fitella.
Śniadanie jeszcze nigdy tak szybko nie zostało zjedzone, jak dziś.Polecam!