iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienna jajecznica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna bogata jajecznica wspaniała na śniadanie lub kolację . Porcja na dwie osoby. Można dodać szczypior .

Jesienna jajecznica

Składniki:

Jesienna jajecznica

 

Sposób przygotowania:

Jesienna jajecznica
Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Oliwki odcedzamy z zalewy .Jajka myjemy i rozbijamy do miseczki. Solimy i doprawiamy je pieprzem do smaku. Cebulę obieramy i kroimy drobno. Pomidora kroimy w kawałki usuwamy pestki. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojona kiełbaskę i pokrojonego pomidora. Mieszamy. Zalewamy jajkami. Lekko mieszamy. Jeżeli trzeba dosalamy. Dodajemy oliwki. Podajemy z kiełkami cebuli.