Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Jesienna surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepyszna surówka do obiadu.

Jesienna surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jesienna surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 niewielka czerwona kapusta
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jesienna surówka z czerwonej kapusty
Czerowną kapustę bardzo drobno szatkujemy, w dużym garnku nastawiamy wodę, lekko ją osalamy i kiedy się zacznie gotować to wrzucamy kapustę, a po 3-4 minutach ją odcedzamy i przelewamy zimną wodą, przekładamy do miski. Obrane jabłko ścieramy na grubych oczkach, a cebulę kroimy w niewielką kostke i wszystko dodajemy do kapusty. surowke mieszamy z majoenzem i śmietaną i dodajemy soli i pieprzu, tak aby dobrze smakowało, podajemy do obiadu.
Jesienna surówka z czerwonej kapusty
mialem problemy z lampą, nie wiem które lepsze