Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Jesienna zupa gulaszowa z maślakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 4/5 głosów: 3

obfita w składniki i bardzo pożywna zupa gulaszowa :)

Jesienna zupa gulaszowa z maślakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienna zupa gulaszowa z maślakami

 

Sposób przygotowania:

Jesienna zupa gulaszowa z maślakami
Na patelni na łyżce margaryny przesmażamy pokrojone w talarki pory, pokrojona w półplasterki cebulę oraz pokrojone na pół lub 4 części maślaki. Następnie dodajemy pokrojoną w paseczki papryke i smazymy dalej. Pokrojone w kostkę mięso doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką - smażymy w garnku, następnie zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Nastepnie gdy mięso jest już prawie miekkie dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki, pomidory, pokrojona w talarki marchewkę, przesmażone wcześniej warzywa i grzyby oraz makaron - doprawiamy. Gdy wszystkie skladniki sa juz miekkie można podawać
Jesienna zupa gulaszowa z maślakami
Przygotowujemy wszystkie potrzebne skladniki
Jesienna zupa gulaszowa z maślakami
Etap 2 grzyby przesmażamy razem z cebula
Jesienna zupa gulaszowa z maślakami
Etap 3 dodajemy paprykę i smazymy dalej,
Jesienna zupa gulaszowa z maślakami
Etap 4 marchewkę i ziemniaki kroimy . . .