pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Jesienna zupa z fasolą i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa wg przepisu Roberta Sowy

Jesienna zupa z fasolą i makaronem

Składniki:

Jesienna zupa z fasolą i makaronem

 

  • 2 golonka wieprzowa bez skóry,
  • 1 szczypta papryka ostra,
  • 20 listków bazylia (świeża),
  • 1 bułka ciabatta,
  • 200 g makaron nitki,
  • 10 dag ser gouda lub podlaski,
  • 500 ml Pomidory krojone z puszki,
  • 2 sztuki kostka rosołowa wołowa Kucharek,
  • włoszczyzna krojona w paski,
  • 4 łyżki oliwa extra vergin,
  • 1 czerwona papryka,
  • 200 dag fasola biała,
  • 2 cebula czerwona,
  • 4 ząbek czosnku,
  • kucharek przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Jesienna zupa z fasolą i makaronem
Fasolę moczymy przez noc. Do jednego garnka wrzucam fasolę. Po 30 min dodaję włoszczyznę i kostki rosołowe. Gotuję jeszcze ok 1h. W drugim garnku na oliwie podsmażam czerwoną cebulę i paprykę pokrojone w kostkę, pokrojone golonki bez skóry i drobno poszatkowany czosnek. Gdy cebulka się zeszkli dodaję pomidory z puszki oraz fasolkę wraz z wywarem. Doprawiam ostra papryką i Kucharkiem. Całość doprowadzam do wrzenia. Oddzielnie gotuję makaron w lekko osolonej wodzie. Wykładam na talerz makaron, wlewam zupę. Posypuję świeżo startym serem i drobno posiekaną bazylią. Dekoruję pomidorkiem pomarańczowym i listkami bazylii. Podaję z włoską bułką ciabatta.