Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Jesienne kanapeczki z sardelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rybki wyjąć z puszeczki i drobno posiekać, podobnie kapary. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce ). Pietruszkę umyć i bardzo drobno posiekać..

Jesienne kanapeczki  z sardelami

Składniki:

Jesienne kanapeczki z sardelami

 

  • 1 puszka sardele,
  • 2 szt marchew,
  • 1 pęczek pietruszka zielona,
  • 50 gr kapary z zalewy,
  • do smaku sok z cyrtyny,
  • sól do smaku,
  • do smaku pieprz cytrynowy,
  • 1 łyżeczka oliwa z oliwek
  • 6 kromek chleba

Sposób przygotowania:

Jesienne kanapeczki z sardelami
Rybki wyjąć z puszeczki i drobno posiekać, podobnie kapary. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce ( średnie oczka). Pietruszkę umyć i bardzo drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki. Doprawić sokiem z cytryny, sola i pieprzem, można wlać łyżeczkę oliwy spod sardeli albo oliwy z oliwek. Odstawić w chłodne miejsce na 10 minut. Z kromek chleba wycinać dużym kieliszkiem kółka. Nakładać na nie powstałą sałatkę.

Tagi:

chleb kapary