dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne śniadanie nie tylko dla dzieci.

Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem
Jajka dokładnie myjemy. Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, olej i cynamon. Dokładnie mieszamy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne, ścieramy na tarce i dodajemy do ciasta. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażymy duże i dość grube placki z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem
Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę.
Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem
Mieszamy dokładnei ciasto aby nie było w nim grudek.
Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem
Do ciasta dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłuszko.
Jesienne pancakes z jabłkiem i cynamonem
Na koniec dodajemy pianę i delikatnei mieszamy.