iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienne placki warzywne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jesienna wersja placków ziemniaczanych. Tym razem z cukinią , pieczarkami i zdrowymi pestkami dyni. Podajemy z kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym. smakują wyśmienicie, bardzo chrupkie .

Jesienne placki warzywne

Składniki:

Jesienne placki warzywne

 

 

 

 

 

 

 

 

  • cebula 1 szt

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jesienne placki warzywne
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Pieczarki myjemy osuszamy , cukinię myjemy nie obieramy z skórki. Cebule i czosnek obieramy z łupiny. Warzywa najlepiej przepuścić przez robota duże oczka . Można także skorzystać z tarki duże oczka.Warzywa mieszamy dodajemy jajka , sól do smaku. Mieszamy dodajemy mąkę i pestki dyni. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej smażymy małe placuszki. Podajemy z śmietaną lub sosem czosnkowym.