Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jesienny gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny i rozgrzewający gulasz

Jesienny gulasz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienny gulasz

 

 

Sposób przygotowania:

Jesienny gulasz
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać salami pokrojone w paseczki. Na koniec wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć.

Papryki oczyścić, pokroić na większe kawałki, wrzucić do rondla. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody, zagotować, zmniejszyć ogień i przykryć.

W międzyczasie ugotować ryż, a fasolkę szparagową obgotować 10 minut. Odcedzić. Fasolkę wrzucić do rondla, zamieszać.

Posiekana natkę pietruszki dołożyć do zawartości rondla, doprawić solą, pieprzem, cząbrem. Wymieszać i dusić jeszcze 2-3 minuty.

Wymieszać z ryżem i podawać.
Jesienny gulasz
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać salami pokrojone w paseczki. Na koniec wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć.
Jesienny gulasz
Papryki oczyścić, pokroić na większe kawałki, wrzucić do rondla. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody, zagotować, zmniejszyć ogień i przykryć.
Jesienny gulasz
W międzyczasie ugotować ryż, a fasolkę szparagową obgotować 10 minut. Odcedzić. Fasolkę wrzucić do rondla, zamieszać.
Jesienny gulasz
Posiekana natkę pietruszki dołożyć do zawartości rondla, doprawić solą, pieprzem, cząbrem. Wymieszać i dusić jeszcze 2-3 minuty.