Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jesienny kociołek różności z szynką i fasolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 500
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jesienny kociołek różności z szynką i fasolą- potrwa jest bardzo syta. Doskonała na obiad jednogarnkowy.

Jesienny kociołek różności z szynką i fasolą

Składniki:

Jesienny kociołek różności z szynką i fasolą

 

Sposób przygotowania:

Jesienny kociołek różności z szynką i fasolą
1. Fasolę przekładam do garnka. Wlewam 2 litry wody. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję na małym ogniu około godziny. Marchewkę i pietruszkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję do fasoli. Cebulę obieram, kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do gotującej się fasoli. Razem gotuję około 30 minut.

2. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Pomidora kroję w ósemki. Szynkę kroję w kostkę i podsmażam na oliwie. Warzywa i szynkę dodaję do wywaru. Następnie dodaję przyprawę warzywną oraz koncentrat. Całość gotuję około 20 minut.

3. Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Zasmażkę oraz makaron dodaję do gotującej się potrawy. Gotuję 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.