Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jesienny rondel

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 477

Z mięsa wykroić nadmiar tłuszczu, pokrajać je w kostkę, obsypać mąką i przyprawami,

Jesienny rondel

Składniki:

Jesienny rondel

 

Sposób przygotowania:

Jesienny rondel
Z mięsa wykroić nadmiar tłuszczu, pokrajać je w kostkę, obsypać mąką i przyprawami, włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz i obsmażyć z cebulą. W tym czasie w rondlu rozgrzać oliwę, włożyć obrany i pokrajany wzdłuż w paski bakłażan, pokrajane w cząstki, obrane pomidory oraz pokrojone ukośnie strąki fasoli i w plasterki pieczarki, posypać wszystko przyprawami i dusić około 1/2 godziny. Nastepnie dodać mięso z cebulą, wsypać posiekany czosnek, przykryć i dusić dalsze 40 minut. Gdy mięso będzie miękkie - podać je w rondlu w którym się dusiło. Oddzielnie podać frytki lub ryż na sypko suto posypany zieleniną i surówki.