motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Jesiotr w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny jesiotr smażony w panierce

Jesiotr w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesiotr w panierce

 

Sposób przygotowania:

Jesiotr w panierce
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny, solimy, pieprzymy, oprószamy czosnkiem i odstawiamy na 1/2 godziny. Przygotowaną rybę obtaczamy w mące, w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni roztapiamy masło i dajemy rybę. Smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron, ponieważ rybka jest grubsza i żeby nie była w środku surowa.
Jesiotr w panierce
Przygotowaną rybę skrapiamy sokiem i oprószamy przyprawami
Jesiotr w panierce
Oprószamy mąką a następnie dajemy do roztrzepanego jajka
Jesiotr w panierce
Później panierujemy w bułce tartej z każdej strony
Jesiotr w panierce
Smażymy na rozgrzanym masełku na wolnym ogniu