Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Jesiotr z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamarynowane kawałki jesiotra zapiekane w piekarniku.

Jesiotr z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesiotr z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Jesiotr z piekarnika
Jesiotra wypatroszyć, pokroić na kawałki, oczyścić. Dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w niewielką kostkę, obłożyć nią kawałki ryby. Przełożyć do miski, odstawić do lodówki na 2 godziny. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć obok siebie kawałki ryby. Masło pokroić na niewielkie kawałki, ułożyć na rybach. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.
Jesiotr z piekarnika
Rybę natrzeć oliwą i przyprawami oraz skropić sokiem z cytryny.
Jesiotr z piekarnika
Rybę obłożyć cebulką pokrojoną w kostkę.
Jesiotr z piekarnika
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć kawałkami masła.
Jesiotr z piekarnika
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Tagi:

jesiotr