Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Jeż z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeż z migdałami jest to deser zrobiony z serka śmietankowego homogenizowanego z dodatkiem galaretki ozdobiony migdałami.

Jeż z migdałami

Składniki:

Jeż z migdałami

 

  • serek homogenizowany śmietankowy - 20 dag
  • galaretka cytrynowa -1 op
  • polewa czekoladowa
  • groszki
  • żelki
  • posypka czekoladowa
  • migdały

Sposób przygotowania:

Jeż z migdałami
Galaretkę rozpuścić w 200ml wody i odstawić w chłodne miejsce. Gdy zacznie tężeć to wymieszać ją z serkami śmietankowymi, uformować na talerzyku jeża i wstawić do lodówki.

Przygotować polewę według przepisu na opakowaniu i posmarować jeża. Obrane migdały pokroic w słupki i zrumienić na patelni, ostudzić, uformować kolce, wetknąć w polewę, z roszków i żelków zrobić oczka i nosek jeża.

Wokół jeża na talerzyku rozłożyć koraliki z ciemnej czekolady.

Przechowywać w lodówce.