Barwa

Barwa

Kucharz
[Przepisów: 11]

Jeże

  • 18
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Niezwykle dekoracyjne i łatwe ciasto na imprezy rodzinne.

Jeże

Składniki:

Jeże

 

Sposób przygotowania:

Jeże
Pieczemy biszkopt z 5 jaj i po przestudzeniu kroimy w kostkę ok 2 cm.
Migdały moczymy i kroimy na igiełki.
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu.
W dużej misce ucieramy masło na puch i dodajemy budyń, do utartego dodajemy 2 łyżki kakao i do smaku cukier puder.
Do budyniowej ciemnej masy sypiemy pokrojony biszkopt, namoczone rodzynki i pokrojone orzechy./można też dodać pokrojone twarde jabłko lub gruszkę.
Delikatnie wszystko mieszamy, dzielimy na dwie nierówne części i na dwóch deskach formujemy ręką najpierw dwie kule, nadając kształt dwóch jeży. Obsypujemy resztą kakaa i wciskamy igły z pokrojonych migdałów, wsadzamy nos i oczy i schładzamy w lodówce.
Na dużym talerzu rozkładamy zieloną galaretkę a na nią kładziemy łopatką jeże.