kaszmiro09

kaszmiro09

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Jeżyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszne danie mięsne. Dla całej rodziny.

Jeżyki

Składniki:

Jeżyki

 

  • 0.5 kg mięsa mielonego

 

 

 

 

 

  • vegeta

 

  • przyprawa do mięsa mielonego

 

  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Jeżyki
* Ryż zalać gorącą wodą na ok. 2 min. * Do mięsa mielonego dodajemy ryż, potartą marchew, sól, pieprz oraz przyprawę do mielonego. * Na rozgrzany olej ( do wyboru także margaryna lub oliwa- każdy według swojego gustu) kładziemy uformowane w kulki mięso mielone. * Smażymy z obu stron. # Do 2 szkl. wody dodajemy koncentrat pomidorowy i Vegetę, następnie podlewamy usmażony klopsy. # Dusimy pod przykryciem ok. 30 min.